רבים המקרים לאחרונה בהם משטרת ישראל משתמשת בסוכנים סמויים על מנת לאכוף את האיסור על מכירת אלכוהול לקטינים. המלכודת פשוטה - הסוכן המשטרתי ניגש לקיוסק מבקש לרכוש אלכוהול וכאשר המוכר אינו מבקש ת.ז הרי שהוא עובר על החוק ומוגש נגדו כתב אישום.
לכאורה אין כלל בעייתיות בהתנהלות זו שכן רבים הנאשמים שהופללו והורשעו בדרך זו, אולם בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט השלום ברמלה נחשפה שיטת העבודה הקלוקלת של המשטרה ובית המשפט לא רק שמותח ביקורת חריפה אלא אף מזכה את הנאשם.
בפסק הדין נחשף, כי המשטרה למעשה בוחרת במתכוון סוכנים שנחזים להיראות מבוגרים (במבנה גופם ובפניהם) ע"מ להטעות את המוכרים בקיוסקים לחשוב שמדובר בבגירים ולמכור להם אלכוהול.
במקרה הספציפי בו דן בית המשפט המשטרה בחרה סוכן שאמנם היה קטין אולם גובהו היה 187 ס"מ ומשקלו 105 ק"ג, כך שנחזה להיראות בשנות העשרים לחייו.
בית המשפט מנתח את הכללים שנקבעו בפסיקה האנגלית בנוגע לסוכן מדיח בהשוואה לכללים שנקבעו בדין הישראלי ולבסוף קובע, כי בחירה בסוכן בעל קריטריונים ספציפיים שנועדו לגרום לנאשם לבצע את העבירה אינה הוגנת ומקימה לנאשם טענת הגנה מן הצדק ולכן מזכה את הנאשם.
ת"פ 51384-06-12 משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נ' סבאח